Wapening

Beton is een populair bouwmateriaal omdat het sterk en duurzaam is. Zonder wapening is het echter vatbaar voor scheuren en andere schade. Wapeningsstaal is een soort stalen staaf die vaak wordt gebruikt om beton te versterken, omdat het sterk is en bestand tegen corrosie.

Direct een offerte?

  Na aanvraag nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om je wensen te bespreken.


  98% beveelt ons aan

  Direct Contact?

  Wapening uitgelegd

  Wapening in een betonnen vloer helpt om schade te voorkomen als gevolg van gewicht, trillingen en andere krachten. Het helpt ook voorkomen dat het beton scheurt onder deze krachten. Het betonstaal wordt in het beton geplaatst terwijl het nog nat is, zodat het zich aan het beton bindt. Wapeningsstaal is er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de toepassing. Het kan rond, vierkant of rechthoekig van vorm zijn.

  Er zijn verschillende manieren om betonstaal in een betonnen vloer te plaatsen. Eén methode is het plaatsen van de stalen staven in een rasterpatroon. Een andere methode is om de staven rond een centrale kern te spiraliseren. Welke methode ook wordt gebruikt, het doel is de kracht gelijkmatig over het betonoppervlak te verdelen.

  Bent u op zoek naar wapening voor uw betonvloer? Voor woonbeton, Industriële betonvloeren en agrarische vloeren bent u bij ons aan het juiste adres.

  Wapening

  Contact

  Neem directe contact met ons op:

  0342-745325

  Adres:
  Stockholmweg 11,3771 Barneveld